AWS Cloud Hosting - Miért ezt javasoljuk? - Winzol.hu
AWS Cloud Hosting - Miért ezt javasoljuk?

AWS Cloud Hosting - Miért ezt javasoljuk?

Legmodernebb technológiák bevezetését javasoljuk, mint a felhő alapú szolgáltatásokat. Legalkalmasabbnak találtuk a  AWS (Amazon Web Services) rendszerét. Igények tökéletes kiszolgálása érdekében amennyiben annak megbízható és zavartalan működését tartjuk szem előtt kötelességünk azt a legmegfelelőbb hardware-es környezetben futtatni.

web_hosting

Rengetegen használják már ezt a technológiát, köztük a legnagyobb cégek, és tartalomszolgáltatók, mint például a:

  • Netflix
  • Dropbox
  • HTC
  • Hitachi
  • de nem elhanyagolható a NASA
  • a Soundcloud
  • a Spotify vagy
  • a SAMSUNG jelenléte sem

Ha túl vagyunk a marketingen, jöhetnek a személyes tapasztalataim. Nagyon rugalmas, skálázható és megbízható rendszer. Borzasztóan sok lehetőség dokumentációk, oktatóvideók, kész rendszerek használata stb stb.

Képekkel, gyakorlati tapasztalatokkal próbálom majd szemléltetni.

web_ha_hosting

Kép értelmezése:

A narancssárga szaggatott vonal(Availability Zone), ezekből kettő van (A és B) két adatközpontban pl Frankfurtban, egymástól fizikailag elválasztva, több kilométeres távolságra. Így ha természeti katasztrófa lenne, terrortámadás stb stb akkor is megmarad a redundancia és a kiszolgálás biztonságban és stabilan teszi a dolgát ha az egyik adatközpontban meghibásodás lenne. Pl pillanatnyi internet kimaradás. Bennem is felmerült a kérdés mi történik, ha Frankfurt megszűnne létezni. De akkor is hivatalos leírás szerint csak Európában kialakították azt a rendszert, hogy mindent át tudnak telepíteni más régióba, jelenleg 16 darab adatközpont van Európában.

Route 53

DNS szerver, itt tudjuk managelni melyik domain név melyik infrastruktúrára irányítson át.
Rendkívül jól skálázható és konfigurálható. Forgalom számlálás, útvonal választás, domain
regisztráció.

Cloudfront, CDN:

Lényegében egy nagyon hasznos szolgáltatás. Legtöbb költséget ő spórolja meg nekünk. Cache szerver, amit már valaki valaha lekért és nem változott a tartalma azt innen szolgáljuk ki. Így nem terhelődnek a webszerverek. Pl a képek letöltésénél, vagy statikus elemeknél, api-k gyorsításánál.

Gyakorlati tapasztalat:  Nagyon jól integrálható a rendszerbe, esetlegesen útválasztó is lehet, ha dinamikus tartalom, akkor a szerver felé, ha statikus akkor a S3 felé. Jól programozható, megbízható.

Elastic Load Balancer

a rendszerünk terheléselosztás, folyamatosan ellenőrzi, hogy van-e hibásan működő webszerver. Ha talál ilyet, kiveszi a kiszolgálásból és másik irányba vezeti a kéréseket, ő dönti el, hogy A vagy B zónába érkezzenek a kérések. Figyeli a terhelést és a helyes működést. 

EC2 Instance

Linux vps-ek, Nginx / Apache webszerver kiszolgálással. Ők látják el a bejövő kérések kiszolgálását.
Auto Scalling, sárga nyilak egyik legnagyobb előnye a AWS felhő alapú szolgáltatások. Ha a Load Balancer hibás eszközt észlel akkor automatikusan kiveszi a szolgáltatásból és másikat hoz létre a helyére. célja az eszközök kihasználtságának optimalizálása, a teljesítmény növelése vagy a túlterhelés elkerülése. Ha elmúlt a terhelés, eldobja ezeket a szervereket és újra kettő darabból megy a kiszolgálás. Ha egy szerveren feltorlódnak a php szálak, az komoly kieséseket vagy lassulásokat tud okozni. Általában, ha a php-nak elfogy a memóriája, akkor abbahagyja a kiszolgálást és eldobja a bejövő kéréseket. Ennek a technológiának köszönhetően ilyen nem fordulhat elő.

RDS

M és S ikonok jelzik az adatbázisokat Master és Slave, ezek is auto scaling csoportban vannak. Itt már csak a képzelet szabhat határt MYSQL, MSSQL, Oracle, PostgreSQL és millió verzó elérhető.

Blog

Olvass hasznos cikkeket.

A legjobb webtárhely szolgáltatások kritériumai: Mi alapján érdemes választani?

A legjobb webtárhely szolgáltatások kritériumai: Mi alapján érdemes választani?

Bővebben
A VPS szerverek alkalmazása kisvállalkozások számára

A VPS szerverek alkalmazása kisvállalkozások számára

Bővebben
A Git Parancssor: A Kezdő Webfejlesztők Komplett Útmutatója

A Git Parancssor: A Kezdő Webfejlesztők Komplett Útmutatója

Bővebben